12 april 2017 De Gewilde Keuken

Workshop scrum koken voor ASN bank Den Haag

Samenwerking tussen De Gewilde Keuken en CookCookCatering: Workshop scrum koken voor ASN Bank Den Haag.

Het team van ASN Bank had de vraag om als onderdeel van hun teambuildingsdag ‘echt lekker’ vegan te leren koken. Onder begeleiding van De Gewilde Keuken en CookCookCatering gingen twee teams aan de slag om het best gewaardeerde vegan hoofdgerecht te creëren. Van ‘scratch up’ via de scrum agile methode.

Om te beginnen kregen de deelnemers een aantal basisprincipes van de vegan keuken uitgelegd. Vervolgens gingen ze aan de slag: receptuur ontwikkelen, een prototype van het gerecht maken, dit gerecht aanpassen en uiteindelijk in een korte tijd het gerecht voor de hele groep koken inclusief het opmaken van de borden.

En wat een mooie gerechten zijn er gemaakt <3

Team 1 creëerde een moderne romige curry met knolgewassen, zwartoogbonen en spelt. (zie foto)

Team 2 ging voor een fors umami gerecht bestaande uit een driekleurenstamppot, ‘spekjes’ van tempeh, gemarineerde shi-take en een jus van gereduceerde miso. En daarbij een saldo met couscous.

De Gewilde Keuken zorgde voor het dessert van chocoladetaart, vanille ijs en aardbeiden-coulis met vers fruit.

Wil jij ook vegan leren koken? Boek dan deze workshop via De Gewilde Keuken of CookCookCatering !

KOKEN, ETEN, DRINKEN & GEZELLIGHEID!

Deze kookworkshop is niet alleen leuk vanwege de scrum techniek die wordt toegepast, maar vooral ook door het koken. Onze chef laat de deelnemers kennismaken met alle aspecten van de professionele keuken. Van hygiëne tot snijtechnieken en van het fornuis tot de spoelkeuken. De deelnemers bereiden een driegangen diner waar zelfs sterrenchefs hun vingers bij aflikken. Uiteraard is er de hele kookworkshop voldoende tijd voor een ontspannen hapje en een drankje.

Gezelligheid is een must!

Meld je hier aan voor een workshop vegan koken >>

Sharing is Caring!
Tagged: , , , ,