Oké, eerlijk is eerlijk. Ik snap dat van de ene op de andere dag vegan worden een ver van je bed show kan zijn. Wel kun je de eerste kleine stapjes zetten en vegan bondgenoot worden! Als iedereen kleine stapjes zet naar een (meer) vegan levensstijl dan scheelt dat al heel veel dierenleed. Ook werken we dan samen fors aan het terugdringen van de ontbossing en vervuiling die ontstaat door de intensieve veehouderij. Als kers op de plantaardige taart, werk je ook nog eens aan je eigen gezondheid. Veganistische stappen maken is echt wat je noemt een win-win situatie. We weten zeker dat het je zo goed zal bevallen dat de keuze voor een volledige vegan levensstijl een stuk gemakkelijker wordt.

We delen graag 8 kleine stapjes richting een (meer) plantaardige levensstijl voor je:

  1. Ga je buiten de deur eten? Zoek dan via Happy Cow een restaurant met plantaardige opties. Happy Cow wordt over de hele wereld gebruikt dus ook op vakantie vind je gemakkelijk een goed adres om aan te schuiven.
  2. Laat leer links liggen en kies voor veganistische opties zoals ananasleer en katoen. Mijn favoriete webshops zijn EN&, Veganwear en TOMS
  3. Eet thuis vaker plantaardig. Thuis heb je namelijk alles in de hand en er zijn zoveel lekkere alternatieven voor vis, vlees en zuivel. Denk aan de producten van De Vegetarische Slager, Vivera, huismerken van supermarkten en veganistische kaasjes van gefermenteerde noten. Bezoek eens een natuurvoedingswinkel en eet vaker peulvruchten en volle granen als vervanging voor vlees, vis, eieren en kaas.
  4. Koop alleen nog dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten. Op de website van Naoki vind je een overzicht van de merken die niet op dieren testen en ook geen dierlijke ingrediënten gebruiken. Bovendien geeft Sophie van Naoki honderden tips voor een vegan lifestyle.
  5. Laat je inspireren door de vele vegan festivals in binnen en buitenland.
  6. Vind inspiratie en recepten op Vegan Challenge, Stoppen met vlees foodblogs zoals Het Groene Broertje en volg mij natuurlijk!
  7. Bekijk de Ted X van Melanie Joy >>
  8. Eten van kaas is vaak het moeilijkst om mee te stoppen omdat in kaas een verslavend goedje zit. Gelukkig zijn er inmiddels een heleboel alternatieven voor kaas. Kijk op de website van Peta voor de vegan kaassoorten die je kan kopen maar ook recepten om zelf vegan kaas te maken.

Hopelijk kom je met deze 8 stapjes een stapje verder. Als je vragen hebt over een vegan lifestyle, op Instagram kom je een heleboel inspirerende veganisten tegen die je graag helpen en informeren. Zoek hiervoor op de hashtag #DutchVegan

 

Animals
Planet
People
Health