14 januari 2019 Jantien

Vegan kookworkshops in Utrecht

kookworkshop vegan koken

Onze eerstvolgende vegan kookworkshop met open inschrijving is zaterdag 16 februari as, start 14:00 uur op onze mooie locatie De Quilt te Oud-Zuilen

Inschrijven kan via: jeremy@cook-cook.nl

Sinds enkele maanden heeft De Gewilde Keuken een samenwerking met kookschool CookCook! Door de enorme behoefte aan steeds meer smakelijke plantaardige producten hebben wij de handen ineen geslagen. 

Wij verzorgen workshops en masterclasses veganistisch koken.

Wat voor vele koks, zowel die thuis als die in de horeca, erg moeilijk is is het vinden van een goede balans in het gerecht. Het gevaar van dat ‘kleurloze prutje’ ligt al gauw op de loer. Maar na een kookworkshop met De Gewilde Keuken in Utrecht, zal dat op jouw bord niet meer het geval zijn! De door De Gewilde Keuken ontwikkelde, vegan, gerechten blinken namelijk uit door de goede combinatie van smaak, structuur, kleur en vooral ook variatie.

Werken met kruiden

In de workshop leer je het hoe en waarom van bepaalde ingrediënten, het werken met kruiden leert toepassen en vooral hoe je mooie gerechten maakt. Zie hiernaast de pulled jackfruit met BBQ-saus en verse coleslaw met veganaise.

Structuren en Smaken leren maken

Een goed gerecht bestaat uit maximaal 5 ingrediënten, heeft verschillende kleuren en structuren en heeft vijf basissmaken. De basissmaken zijn zout, zoet, zuur, bitter en umami. Dit leer je toepassen in onze workshop!.


De eerste vier kun je toevoegen door met je verschillende ingrediënten te stoeien, umami vergt wat meer inzicht en techniek. Deze leggen we graag uit op onze kookworkshop. 

Onze eerstvolgende vegan kookworkshop met open inschrijving is zaterdag 16 februari as, start 14:00 uur.

Inschrijven kan via: jeremy@cook-cook.nl

De workshops worden gegeven in onze unieke locatie in Oud Zuilen. Als u dit wenst kan het ook elders in het land, mits er een professionele keuken beschikbaar is. In de kookworkshop, die geschikt is voor organisaties én particulieren, leer je als groep de fijne kneepjes van vegan koken in theorie en praktijk. 

Sharing is Caring!
Tagged: , , , , ,

About the Author

Jantien
Jantien Mijn naam is Jantien van der Meer. Inmiddels al meer dan vijf jaar zelfstandig werkend kok met een eigen vegan cateringbedrijf. Ik kook wereldwijd voor grote groepen tijdens (yoga)retraites Ik zorg met mijn plantaardige en biologische maaltijden dat de gasten zich voldaan voelen op een fijne manier. Zodat ze zichzelf volledig kunnen focussen op de retraite. Daarnaast zet ik me actief in om het bedrijfsleven groener en duurzamer te maken. Voor verschillende bedrijven verzorg ik regelmatig de bedrijfscatering. De ene keer is dat een heerlijk buffet voor in het bedrijfsrestaurant, de andere keer een uitgebreide lunch of borrel voor een groep medewerkers/collega’s. Bij mensen thuis koken doe ik ook graag! Daarom verzorg ik naast de bedrijfscatering en groepscatering ook graag privé diners. Bij een privé diner pas ik me aan zoals de klant het wil. Uitgebreide uitleg over al het heerlijks dat ik je voorschotel? Geef ik! Wil je me zo weinig mogelijk zien of horen? Ik verwissel stiekem de bordjes op tafel tijdens de overgang naar het nieuwe gerecht. De plantaardige keuken wordt steeds populairder en daar werk ik graag aan mee. Ik geef graag workshops aan mensen die (beter) willen koken in de plantaardige keuken zodat de drempel naar een plantaardig voedingspatroon nog lager wordt. Ik kook altijd met biologische producten van producenten en kwekers waarmee in de lijntjes kort houd. Hierdoor garandeer ik pure ingrediënten van de hoogste kwaliteit! Een etentje gepland maar geen idee wat je moet koken voor al die mensen? I am here <3