8 juni 2017 De Gewilde Keuken

RECEPT: rolletjes van rijstpapier gevuld met veggies, tofu en peterseliepesto

Rolletjes van rijstpapier gevuld met veggies, gerookte tofu en een peterseliepesto

Aantal: 12 stuks

Ingrediënten voor de rijstvellen

Rijstvellen: 6
Gerookte tofu: 250 gram (probeer die van het merk Viana te bemachtigen!)
Komkommer: 1
Wortel: 100 gram
Rettich of daikon: 100 gram
Courgette: 100 gram
Verse Muntblaadjes, fijngesneden: 3 eetlepels
Grote slablaadjes (minstens 12)
Kokosolie of olijfolie om in te bakken
Zout
Witte peper

Bereidingswijze rijstvellen

  1. Snij het blok tofu in 6 lange staafjes
  2. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de tofu op halfhoog vuur tot die iets knapperig is, strooi er wat zout en peper over
  3. Was de komkommer en snijd ze in minstens 12 lange staafjes, probeer ze even lang te maken als de tofu
  4. Was de wortel, courgette en rettich/daikon en maak ze schoon. Snijd de wortel, courgette en rettich/daikon in minstens 12 staafjes, probeer ze even lang te maken als de tofu en komkommer.
  5. Blancheer de wortelstaafjes 2 minuten in kokend water totdat ze net niet meer rauw zijn. Giet voorzichtig af en dep ze droog.
  6. Was de sla en sla deze droog
  7. Hak de munt fijn
  8. Maak de rijstvellen. Zorg voor een brede bak met lauwwarm water en een schone vochtige theedoek. Pak steeds 1 rijstvel, en leg deze in de bak met lauwwarm water totdat het vel zacht wordt, dit duurt ongeveer 60 seconden. Leg het rijstvel daarna uitgespreid op de vochtige theedoek.
  9. Leg in het midden een blad sla (hou ongeveer 1/3 aan de onderkant vrij)
  10. Gevolgd door 2 komkommerstaafjes, 2 wortelstaafjes, 2 courgettestaafjes en 2 rettich/daikon-staafjes en een tofustaafje. Vul eventueel met meer van de groenten.
  11. Sprenkel er wat muntblaadjes over, peper en zout
  12. Vouw de bovenkant en de onderkant van het rijstvel naar het midden toe.
  13. Rol de rechterflap over de hele vulling en rol verder totdat het rijstvel opgerold is
  14. Bewaar ze onder een schone vochtige theedoek
  15. Voor serveren: met een scherp vochtig mes diagonaal doormidden snijden en serveren met de peterseliepesto

Ingrediënten voor peterseliepesto
Bladpeterselie met steeltjes, gewassen en droog gedept: 120 gram
Knoflook: 1 teen
Zout
Olijfolie: 2 dl
Citroensap: 30 ml (2 eetlepels)
Rauwe amandelen: 80 gram, 1 uur geweekt in heet water
Gistvlokken: 2 eetlepels

Bereidingswijze peterseliepesto

  1. Meng de peterselie met de geweekte amandelen, gistvlokken, een halve theelepel zout, de knoflook en de helt van de olie in de keukenmachine of blender. Pureer alles, zet de machine even uit om zo nodig de zijkant van de kom schoon te schrapen en voeg de rest van de olie scheutje voor scheutje toe
  2. Voeg het citroensap toe en dan nog wat olie of water als je een dunner mengsel wilt. Proef en voeg zo nodig nog wat zout, gistvlokken of olie toe
  3. Serveer bij de rolletjes van rijstpapier
Sharing is Caring!
Tagged: , , , , , ,