21 juni 2017 De Gewilde Keuken

ZOMERRECEPT: Gazpacho ‘The Original’

Gazpacho - The Original - De Gewilde Keuken
We blijven nog even in de Gazpacho sferen. Met deze hoge temperaturen is er niets lekkerder dan een verkoelende gazpacho. Dit gazpacho recept: ‘the original’ is zeer gemakkelijk klaar te maken; bijvoorbeeld na een lange stranddag!


Aantal personen: 1 tot 2 

Ingrediënten
100 gram gepelde tomaten (pak of glas)
1/4 komkommer
0,5 stengel bleekselderij
1/4 groene paprika
20 gram ui
30 gram brood, met korst
15 ml olijfolie
0,5 eetlepel sherryazijn
0,25 thl fijngehakte knoflook
1 eetlepel lavasblad (mocht je die in tuin/op balkon hebben staan)
1 thl gerookt paprikapoeder
0,5 thl chilipoeder
1 thl zout
2 thl agavesiroop

 

Garnituur per persoon
Komkommer: 1 eetlepel
Zwarte olijf: 1 eetlepel
Groene paprika: 1 eetlepel
Bosui: 1 eetlepel

 

Bereiding
Voeg alle ingrediënten, behalve die van de garnituur,  in een (high-speed) blender en maal totdat je een dikke soep hebt. Proef en breng op smaak.
Zet tenminste 2 uur weg in de koelkast.
 
Snijd de ingrediënten voor de garnituur in kleine stukjes en serveer naast de gazpacho.

 

Tips
  • Restjes zijn ook lekker als garnituur bij een gazpacho: bijvoorbeeld wat overgebleven gebakken seitan, blokjes tofu, linzen.
  • Drink er eens een koele rode wijn bij! In Frankrijk, Spanje en ook Italië is het heel gewoon de Pinot uit de koelkast te drinken. Een koele jonge rioja past heerlijk bij deze gazpacho.
Sharing is Caring!
Tagged: , , , , , ,