16 juni 2017 De Gewilde Keuken

RECEPT: Gazpacho van komkommer, amandel & dragon

Er komen weer Zomerse temperaturen aan volgende week! Geen idee wat je moet eten met die hitte? Probeer deze romige koele amandel gazpacho eens!

Gazpacho is een heerlijk Spaans gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Meestal met tomaat, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Soep wordt meestal warm gegeten, maar gazpacho wordt niet verwarmd, maar juist ijskoud gegeten.

Deze heerlijke koele gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Je kunt het gerecht eten als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje.

RECEPT: Gazpacho van komkommer, amandel & dragon

Aantal personen: 5 (richt op ongeveer 200/250 ml per persoon)

Keukengerei
Een goede blender of high speed blender

Ingrediënten
Amandelmelk ongezoet: 0,75 tot 1 liter
Komkommers: 5 stuks
Knoflook: 1 teen
Olijfolie: 3 eetlepels
Zout: 0,5 theelepel
Witte peper: 0,5 theelepel
Dragonazijn of citroensap: 1,5 eetlepel
Dragon: 1,5 eetlepel

Garnituur

  1. Fijngesneden dragon
  2. Fijngesneden groene olijven
  3. Croutons

Bereidingswijze

  1. Maak de komkommers schoon, behoud de schil
  2. Schenk eerst 0,75 ml amandelmelk in de blender
  3. Voeg alle overige ingrediënten, behalve het garnituur, in de blender/keukenmachine en maal helemaal fijn
  4. Proef en breng op smaak met zout/peper/dragonazijn
  5. Zet in de koeling weg voor ten minste 2 uur
  6. Serveer in glaasjes met de dragon erover gesprenkeld en de rest van het garnituur in aparte schaaltjes ernaast.

Tips

  • Als het mengsel te waterig is, binden met een halve theelepel xanthaan gum of een eetlepel chiazaad. Het chiazaad of de lanthaan gum voeg je dan aan de gazpacho toe en vervolgens nog goed mixen in de blender.
  • Als het mengsel te dik is, aanlengen met amandelmelk.
  • In plaats van dragon kun je dille of munt gebruiken
Sharing is Caring!
Tagged: , , , , , , ,