Streekmarkt Amersfoort

De Gewilde Keuken – chefkok Jantien van der Meer – bereidt en serveert uitsluitend plantaardige (vegan) snacks en gerechten; veganistische catering. Er wordt in dit hele proces op geen enkele wijze gebruik gemaakt van dierlijke producten, uit respect voor het leven. Bovendien worden de biologische boodschappen bij voorkeur gedaan bij lokale boeren en tuinders, dus vers en seizoensgebonden. Bij De Gewilde Keuken kunt u met een gerust hart ‘gezondigen’: lekker vol en rijk eten, zonder chemische toevoegingen, geraffineerde suikers en verharde vetten.

Vegan is sexy

“Vergeet die sok van geitenwol! Ik zal u laten zien dat de vegan lifestyle lekker, mooi, gezond èn betaalbaar is. Vegan is sexy en nog véél meer dan dat. Mijn liefde voor koken en eten gaat namelijk hand in hand haar mijn liefde voor het leven. Dat betekent duurzaam werken volgens de filosofie van ‘ahimsa’ en Slow Food.”

Concreet: zonder uitbuiting van mensen, dieren en de natuur, en met behoud van de biodiversiteit. Dat eet namelijk wel zo lekker!

Wat doet De Gewilde Keuken?

Pop Up restaurant De Gewilde Keuken biedt heerlijke gerechten en dranken op willekeurige, verrassende locaties. Daarnaast verzorgt deze moderne en veelzijdige chef desgewenst ook uw bruiloft, picknick, lunchdiner en nog veel meer. De Gewilde Keuken is gevarieerd, volledig plantaardig en biedt een uitgebreid aanbod aan lactosevrije, glutenvrije en suikervrije gerechten.

De Gewilde Keuken is gespecialiseerd in een cross-over tussen verschillende wereldkeukens en voedings-filosofieën, zoals de Ayurvedische en vedische keuken, macrobiotiek en raw food.

“De Gewilde Keuken werkt samen met andere cateraars en ondernemers (denk aan bedienend personeel, fotograaf, muzikanten etc) zodat er optimaal aan uw wensen tegemoet kan worden gekomen.”

 

Animals
Planet
People
Health

 

Workshops

De Gewilde Keuken is ook uw keuken! Jantien organiseert regelmatig workshops over plantaardig eten en drinken, waarbij u zelf aan de slag kunt in de keuken. Het aanbod is breed, van gezonde voeding en kinderfeestjes tot het maken van uw eigen (bruids-)taart.

Er was eens een cowboy…

Het concept van De Gewilde Keuken heeft Jantien min of meer ontleend aan het Wilde Westen. Of eigenlijk, die beroemde Spaghetti Westerns. Het Wilde Westen staat in haar beleving voor het ontginnen van nieuw ruw terrein. Als vegan kok ontgint zij namelijk ook een groot onbekend culinair gebied. Plantaardig eten is in opkomst, maar er is nog veel te ontdekken. Nieuwe smaken uiteraard of oude smaken in een nieuw jasje. Ook enkele oude kooktechnieken zijn terug in een nieuwe vorm en dat maakt haar letterlijk hongerig.

Aan de kook in haar keuken ziet zij de Spaghetti Western en hoort zij de muziek van Ennio Morricone. Fascinerend! Die mooie verstilde beelden, spanning in de lucht en zinderende blikken. Een beetje poëtisch misschien, maar de gerechten uit De Gewilde Keuken stralen dit uit. En dat is niet zo gek eigenlijk, want de cowboys die naar het Wilde Westen trokken, hadden allemaal wagens bij zich, vol met potten en pannen waarin eten aan het stoven was en groenten werden gefermenteerd om ze langer houdbaar te maken. Prachtig vindt zij dat: stoven, wecken, fermenteren, potten en pannen op het vuur.