16 augustus 2019 Jantien

Jantien van der Meer chef bij The Green Kitchen!

Vanaf september 2019 is Jantien van der Meer chef bij The Green Kitchen in Wageningen. Na 7 jaar koken voor (retraite)groepen en het verzorgen van grote event catering partijen kiest Jantien voor het chefschap bij het authentieke restaurant The Green Kitchen.

Terug nar de basis

Jantien: ‘het koken voor grote partijen was iedere keer geweldig mooi, al die banquets, buffetten, walking diners maar op een gegeven moment miste ik de aandacht die je kunt geven aan de ingrediënten, mooi opgemaakte borden en natuurlijk aandacht aan de individuele klant. Bij hele grote partijen kookte ik zelf vaak niet meer maar stuurde ik als executive chef mijn keukenbrigade aan. Ik wil terug naar de basis.’

Kleurrijk en lokaal

The Green Kitchen is “the place to be” in Wageningen voor kleurrijke, gezonde en lekkere gerechten. Zo goed als alles wordt zelf in eigen keuken gemaakt. Er wordt zo veel mogelijk met biologische seizoensproducten van lokale leveranciers gewerkt. Naast het restaurant is er een take away service en een mooi aanbod voor catering.

Feel Good Food Sunday

Jantien: ‘Een keer per maand zijn we op zondag open voor de Good Food Sunday, dan serveren we brunch, lunch met wereldse pannenkoeken, later op de dag kun je dan terecht voor drankjes & hapjes met live muziek. Daarnaast willen we table d’hote avonden gaan organiseren waar we een mooi menu met passende dranken combineren met een live optreden van een muzikant of kunstenaar.’

Voor diner is The Green Kitchen open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur.

http://www.thegreenkitchen.nl

Sharing is Caring!
Tagged: , , ,

About the Author

Jantien Mijn naam is Jantien van der Meer. Inmiddels al meer dan vijf jaar zelfstandig werkend kok met een eigen vegan cateringbedrijf. Ik kook wereldwijd voor grote groepen tijdens (yoga)retraites Ik zorg met mijn plantaardige en biologische maaltijden dat de gasten zich voldaan voelen op een fijne manier. Zodat ze zichzelf volledig kunnen focussen op de retraite. Daarnaast zet ik me actief in om het bedrijfsleven groener en duurzamer te maken. Voor verschillende bedrijven verzorg ik regelmatig de bedrijfscatering. De ene keer is dat een heerlijk buffet voor in het bedrijfsrestaurant, de andere keer een uitgebreide lunch of borrel voor een groep medewerkers/collega’s. Bij mensen thuis koken doe ik ook graag! Daarom verzorg ik naast de bedrijfscatering en groepscatering ook graag privé diners. Bij een privé diner pas ik me aan zoals de klant het wil. Uitgebreide uitleg over al het heerlijks dat ik je voorschotel? Geef ik! Wil je me zo weinig mogelijk zien of horen? Ik verwissel stiekem de bordjes op tafel tijdens de overgang naar het nieuwe gerecht. De plantaardige keuken wordt steeds populairder en daar werk ik graag aan mee. Ik geef graag workshops aan mensen die (beter) willen koken in de plantaardige keuken zodat de drempel naar een plantaardig voedingspatroon nog lager wordt. Ik kook altijd met biologische producten van producenten en kwekers waarmee in de lijntjes kort houd. Hierdoor garandeer ik pure ingrediënten van de hoogste kwaliteit! Een etentje gepland maar geen idee wat je moet koken voor al die mensen? I am here <3