Vanaf september 2019 is Jantien van der Meer chef bij The Green Kitchen in Wageningen. Na 7 jaar koken voor (retraite)groepen en het verzorgen van grote event catering partijen kiest Jantien voor het chefschap bij het authentieke restaurant The Green Kitchen.
Terug nar de basis
Jantien: ‘het koken voor grote partijen was iedere keer geweldig mooi, al die banquets, buffetten, walking diners maar op een gegeven moment miste ik de aandacht die je kunt geven aan de ingrediënten, mooi opgemaakte borden en natuurlijk aandacht aan de individuele klant. Bij hele grote partijen kookte ik zelf vaak niet meer maar stuurde ik als executive chef mijn keukenbrigade aan. Ik wil terug naar de basis.’
Kleurrijk en lokaal
The Green Kitchen is “the place to be” in Wageningen voor kleurrijke, gezonde en lekkere gerechten. Zo goed als alles wordt zelf in eigen keuken gemaakt. Er wordt zo veel mogelijk met biologische seizoensproducten van lokale leveranciers gewerkt. Naast het restaurant is er een take away service en een mooi aanbod voor catering.
Feel Good Food Sunday
Jantien: ‘Een keer per maand zijn we op zondag open voor de Good Food Sunday, dan serveren we brunch, lunch met wereldse pannenkoeken, later op de dag kun je dan terecht voor drankjes & hapjes met live muziek. Daarnaast willen we table d’hote avonden gaan organiseren waar we een mooi menu met passende dranken combineren met een live optreden van een muzikant of kunstenaar.’
Voor diner is The Green Kitchen open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur.